Op 4 Km ligt het stadje Hillesheim met een mooi stadsmuur. Van daaruit kan je verder wandelen naar Bolsdorfer Tälchen, een mooi aangelegde wandelweg met Barfusspfad. De geschiedenis van de vulkanen is heel interessant en hierover kan je ook meer vernemen in verschillende musea of ben je graag wat sportiever, kan je de “maaren” gaan verkennen. Op korte afstand is een Wolfs-, en Adlerpark en +/- 18 km verder is een mooi Wildpark met sommer rodelbaan.

Ook de Nurburgring is niet ver af, gekend bij de “cross” fanaten. 

Zie je graag beeldhouwwerken? Niet ver van ons vandaan is een skulpturenpark waar mooie beelden te bewonderen/kopen zijn, van verschillende kunstenaars.

Mooie kerken vind je in Gerolstein en Mirbach.

Voor wandelingen ben je hier ook aan het juiste adres: je kan verschillende etappes van de Eifelsteig doen, rondwandelingen in de buurt of iets verder weg... Fietsen, mountainbike, het kan hier allemaal. Op +/- 6 km kan je een mooi golfterrein vinden. Minigolf, ripline zijn eveneens niet ver af. Paardrijden op 4 km afstand. Kortom voor elk wat wils.

Zwemmen kan je in een overdekt (winter) of openlucht zwembad in Gerolstein met mooie ligweide, of uiteraard kan je ook in enkele "maaren" gaan zwemmen.

 Nohner Waterval:

De drie stroompjes van de Ahrbach die de Dreimühlen waterval “voeden” zijn rijk aan calcium en koolzuurhoudend. Hierdoor ontstaat het zogenaamde carbon-sintergesteente.

Dit gesteente is week en poreus en daardoor groeit er makkelijk mos op. Dit mos versteent en op deze manier groeit de waterval jaarlijks tussen de 8 en 10 centimeter. 

In 1938 werd de Dreimühler waterval op de natuurmonumenten lijst geplaatst.

Niet ver hier vandaan vind je de vlindertuin Eifalia: wondermooie buitenlandse vlinders, meer dan 30 soorten. Buiten kan je dan de inlandse vlinders vinden, verschillende plantensoorten en kruiden; een bezoek meer dan waard.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now